[O1] Kierunkowskaz nie gaśnie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • filip202
    Classic
    • 2007
    • 6

Witam, ogarnia ktoś dobrze temat laptopów?
    Szukam laptopa w cenie do 2500zł, ma być w miarę uniwersalny i żeby służył trochę latek, matryca najlepiej 15,6" lub większa ale taka starczy. Oczywiście żeby można było czasem w coś nowszego zagrać jak człowieka najdzie :P Moja propozycja to Lenovo G550A-6 4gb ramu na DDR3 1066mhz, ledy, 320gb, grafika, procek Intel Core 2 Duo T6500 2x2,1 GHz ,64 bit 2MB, grafa nVidia G105M - 512MB DDR2 pamięci własnej do 1790MB w trybie HM. Czy może jakiś asus, które mają wydajną grafike ati radeona 4750 512mb, ale ramy w DDR2 i często procka amd dwu rdzeniowego o których mówią, że się bardziej grzeją, a intel jest bardziej wydajny i mniej ciepła wytwarza. Jakieś porady:P?
  • mkgrs
    Classic
    • 2006
    • 13

Witam wszystkich! Ostatnio pojawił się następujący problem: przy otwieraniu samochodu z pilota (centralny zamek sprzężony z autoalarmem) lewy kierunkowskaz nie gaśnie. Dotychczas działało to w następujący sposób: przy zamykaniu - kierunkowskazy mrugały 2 razy; przy otwarciu - raz. Problem nie występuje przy zamykaniu auta.
    W tym drugim przypadku - centralny zamek działa bez zarzutu, wszystko zostaje odblokowane, alarm wyłączony, samochód odpala normalnie - tylko lewy migacz świeci cały czas - w czasie jazdy prawy mruga normalnie a lewy nie - świeci ciągle. Udawało mi sie po jakimś czasie odblokować - włączam i wyłączam pilotem - aż w końcu zaczyna działać normalnie.
    Czy toś spotkał się z czymś podobnym?

Komentarz

• S3 CHRIS
      Elegance
      • 2006
      • 979
      • Octavia I (1U2)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

jaki masz alarm ? miałem podobny przypadek swirowała centralka alarmu
      ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• Witek1952
        Ambiente
        • 2007
        • 196

Witam serdecznie.Od kierunkowskazów są w centralce alarmu 2 żółte kable.Ten źle działający mozesz odciąć.Ten sprawny możesz przełączyć na postojowe.Takie podlączenie jest wtedy zgodne z wytycznymi unijnymi.Pozdrawiam.
        Witek

Komentarz

• mkgrs
          Classic
          • 2006
          • 13

S3 CHRIS - mam alarm serii BKA. Witek1952 - dzięki za radę - spróbuję coś zadziałać :-)

[ Dodano: Wto 25 Lis, 08 16:41 ]
          Dla zainteresowanych: problem rozwiązałem. Okazało się, że wysiadł przekaźnik w centralce alarmu sterujący kierunkowskazami. Koszt nowego 4 zł + robota własna - wylutowanie i wlutowanie nowego.
          Pozdrawiam!

Komentarz

• akks2004
            Classic
            • 2008
            • 6

Mam to samo i jeszcze coś innego. Otóż po wyłączeniu kierunkowskazu np po skręcie słychać jakby kierunkowskaz pracował dwa razy szybciej ale tylko słychać natomiast kierunkowskaz nie mruga. Czy to odrębna usterka czy przyczynia się do tego alarm i jego przekaxnik?? pzdr

Komentarz

• mkgrs
              Classic
              • 2006
              • 13

akks2004 - mam wrazenie że poprostu zarówka ci się spaliła w kierunkowskazie - dlatego odgłos "tykania" jest szybszy. Chyba to niema nic wspólnego z autoalarmem. Jest osobny przekaźnik dla kierunkó jako takich i osobny w autoalarmie.
              Pozdrawiam :-)

Komentarz

• akks2004
                Classic
                • 2008
                • 6

Nie, nie, to jednak przerywacz kierunków, już zdiagnozowałem. Pzdr

Komentarz

• kiler1100
                  Classic
                  • 2009
                  • 14

gdzie znajduje się ta centralka? Mam podobny problem tylko u mnie usterka występuje w okresie zimowym nie wiem czemu :cry: Przez reszte roku jest spoko.

[ Dodano: Nie 13 Gru, 09 12:29 ]
                  Posiadam Centralny zamek zamykany z pilota bez alarmu. Po zabezpieczeniu kierunkowskazy po lewej stronie świecą. Co zrobić? Zaznaczam ze problem zawsze występuje gdy temp. powietrze spada
                  1.9 TDI 126 PS CHIP

Komentarz

• norbertw11k
                    Classic
                    • 2015
                    • 1

Też mam ten problem z kierunkiem lewym przy zamykaniu otwieraniu. Nie chcę ciąć kabla jak któryś z kolegów powiedział i wpinać się w postojówki wolę zrobić tak żeby działało jak przed awarią. I stąd mam pytanie... Czy można wyjąć tą centralkę od alarmu na kilka dni i normalnie korzystać z auta czy wyjęcie jej i jazda bez jest raczej niewskazana? Pytam bo nie mam u siebie sklepu elektronicznego żadnego i muszę specjalnie pojechać albo zamówić na jakimś serwisie np aukcyjnym przekaźnik. A żeby wiedzieć jaki to muszę to raczej wymontować i nie chcę robić tego tylko dla sprawdzenia numerków przekaźnika

[ Dodano: Pon 18 Kwi, 16 17:19 ]
                    Koledzy nikt nie pomoże? czytałem trochę i niby można wyłączyć kierunki programowo ale u mnie moduł komfortu pokazuje że opcja niedostępna (jedyne co mi się udało skutecznie uruchomić to blokada drzwi po przekroczeniu 15km/h) więc jeśli ktoś by mógł podrzucić w którym miejscu jest centralka od alarmu to bym sobie to ustrojstwo rozkręcił i sprawdził jaki przekaźnik muszę zakupić.

[ Dodano: Pon 18 Kwi, 16 17:20 ]
                    Koledzy nikt nie pomoże? czytałem trochę i niby można wyłączyć kierunki programowo ale u mnie moduł komfortu pokazuje że opcja niedostępna (jedyne co mi się udało skutecznie uruchomić to blokada drzwi po przekroczeniu 15km/h) więc jeśli ktoś by mógł podrzucić w którym miejscu jest centralka od alarmu to bym sobie to ustrojstwo rozkręcił i sprawdził jaki przekaźnik muszę zakupić.

[ Dodano: Pon 18 Kwi, 16 17:21 ]

Komentarz

Pracuję...